МАКСИМАЛНА ЗАБАВА. ОПТИМАЛНА ЕФИКАСНОСТ
ЕНЕРГИЗИРАЊЕ НА СЕТИЛАТА

НОВА FORD FIESTA

Поминете го денот со новата Ford Fiesta.

Впечатливиот нов надворешен дизајн му дава на прославениот мал автомобил стилски изглед кој е особено изразен низ градот, додека напредните технологии како што е целосно новата интерактивна дигитална група инструменти помагаат да се создаде поефикасно и попријатно возење.

Изборот на напредни Fiesta EcoBoost Hybrid опции обезбедуваат поодговорни перформанси, позабавно возење, со импресивна економичност на горивото и помали емисии на CO2.

Со палета на уникатни сериски варијанти достапни – од стилот инспириран од спортот на Fiesta ST-Line, врвното ниво на удобност на Fiesta Titanium, до грубиот надворешен карактер на Fiesta Active – ќе го најдете совршениот нов модел на Ford Fiesta кој ќе ви одговара.

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ВО АКЦИЈА

КЛУЧНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ДИГИТАЛНА ИНСТРУМЕНТ ТАБЛА
Новата 12,3" дигитална инструмент табла кај Fiesta на возачот му прикажува информации со висока резолуција, користејќи интуитивни, но и икони кои се лесни за читање. Исто така, можете да поставите приоритет кои информации сакате да се прикажуваат, вклучително и предупредувања за навигација, и да програмирате по потреба.
ecoboost hybrid powershift
EcoBoost Hybrid PowerShift е седум-брзински автоматски менувач со двојна спојка. EcoBoost Hybrid Powershift кој е достапен кај 1.0-литарските верзии на Fiesta EcoBoost Hybrid (MHEV), што придонесува за ниски емисии на издувни гасови и пониски трошоци при возење. Пооголемиот сооднос на менувачот, конструкцијата со мала маса и напредната функција со двојна спојка овозможуваат непречено менување на брзините. Ова значи дека Fiesta EcoBoost Hybrid овозможува поефикасно и помалку напорно возење, особено во градскиот сообраќај.
ST-LINE vignale ВНАТРЕШНОСТ
Верзијата Vignale добива седишта Sensico со црвени контрастни шевови, уникатни црвени опкружувања на отворите за воздух и дигитална табла со инструменти од 12,3 инчи.
ACTIVE VIGNALE ВНАТРЕШНОСТ
Ford Fiesta Active Vignale со делумни седишта Sensico, експресивни сини контрастни шевови, уникатни сини отвори за вентилација и 12,3-инчен дигитален инструмент табла.

ЦЕНОВНИК

Преземи ценовник за Ford Fiesta

БРОШУРА

Преземете брошура за Ford FIESTA